2024 Renault Clio Tanıtıldı: İşte Özellikleri

Fransız araba devi Renault, Türkiye’de en çok tercih edilen arabalar ortasında yer alan Clio‘yu makyajladı. Yılın ikinci yarısı prestijiyle piyasaya sürülmesi beklenen araba, bugüne kadarki tüm Clio modellerini unutturacak çeşitten. Çünkü aracın dizaynındaki değişiklikler, Renault Clio’ya adeta çağ atlatmış.

Renault Oyak tarafından Bursa’da üretilecek olan yeni Clio’nun genel çizgileri birebir kaldı. Fakat yapılan makyaj ile yepyeni bir ızgaraya kavuşan araba, artık çok daha sportif görünüyor. Bu ortada ızgara, Peugeot ve Mercedes-Benz üzere markalardan tanıdık gelebilir. Kesimli far yapısına sahip olan araba, markanın bir müddet evvel kullanmaya başladığı yeni kuşak logoyu da bünyesinde taşıyacak. Ayrıyeten bu logonun etrafı de aydınlatma ögeleriyle desteklenmiş durumda.

Karşınızda makyajlı Renault Clio!

Aracın art kısmına baktığımız vakit, aydınlatmaların mevcut model ile tıpkı kalıpta olduğunu lakin çerçevenin değiştiğini görüyoruz. Yeni logo bagaj kapağında da kendini gösteriyor. Öte yandan, makyajlı Clio’nun en dikkat alımlı özelliklerinden biri, yeni jant tasarımı. Tüketiciler, 5 farklı jant dizaynından birini 16 yahut 17 inç olarak tercih edebilecekler.

Makyajlı Renault Clio’nun iç tasarımı da büyük değişiklikler almış durumda. Bu bağlamda; 7 yahut 10 inç satın alınabilen gösterge ekranı artık büsbütün dijital. “Tesla ekran” olarak da bilinen 7 yahut 9.3 inç boyutlu dikey bilgi-eğlence ekranı ile bu ekranın altındaki denetim butonları, aracı epeyce premium gösteriyor. Araçtaki döşemeler ise artık yüzde 60 geri dönüştürülmüş materyalden imal edildi.

Renault Clio, bugüne kadar bir yerden öteki bir yere götüren giriş düzey bir arabaydı. Fakat makyajlı Clio, bu algıyı yıkacak üzere görünüyor. Çünkü araç, yeni kuşak teknolojilerle de donatıldı. Bu bağlamda; sürüş ve park yardımcıları, 360 derece kamera, trafik ve kaza ikaz sistemi gibi yeni kuşak teknolojiler, Renault Clio’da bulunacak. 

Kaputun altına baktığımızda ise rastgele bir değişiklik olmayacağını görüyoruz. Makyajlı Renault Clio, bugün sunduğu motor seçeneklerine sahip olmaya devam edecek. Lakin aracın LPG ve hibrit versiyonları da bulunacak. Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz fakat hibrit motorlu Renault Clio, tam 145 beygir gücü üretecek ve kent içi yakıt tüketimini yüzde 40’a kadar düşürecek. 

Makyajlı Renault Clio’nun tam olarak ne vakit satışa sunulacağı ve fiyatının ne olacağı şimdilik bilinmiyor. Türkiye’deki en ucuz Clio’nun 520.000 TL bandında olduğunu hatırlatacak olursak, makyajlı versiyonun bundan daha ucuza gelmesi hayalperestlik olacaktır

Makyajlı Renault Clio için hazırlanan tanıtım videosu

Peki Clio ne demek?

Renault’un şimdiki fiyat listesi için: